FESTIVALUL “NOPTI DE SANZIENE” – EDITIA I

In ziua de 24 iunie, Sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul sau “Dragaica” asa cum este cunoscuta in popor sau “Sfantul Ion de Vara”, la parohia Calinesti-Vale a avut loc festivalul cultural artistic - “Nopti de Sanziene”- editia I, care isi doreste promovarea valorilor autentice romanesti, a folclorului autentic si a mestesugurilor tradionale.

Citeşte mai departe: FESTIVALUL “NOPTI DE SANZIENE” – EDITIA I

GANDURI DE INVIEREA DOMNULUI – ANUL 2016

Vladica Antonie Bloom al Surojului ne-a lasat o povestiora extrem de sugestiva si cu mult talc. Autorul isi inchipuie sfatul Sfintei Treimi la crearea omului. Dumnezeu –Tatal ar fi spus: “Sa facem om dupa Chipul si Asemanarea noastra!”. “Da, dar omul acesta va cadea si tu Fiule vei muri pentru El” spuse Duhul Sfant. “Sa-L  facem dar, sau sa nu-L facem?” intreba Tatal. “Sa-L facem !” zise Fiul. Iata iubirea lui Dumnezeu pentru Om! Iata nadejdea pe care si-O pune El in om, desi in Prestiinta Lui cunoaste ca acesta va cadea sau va gresi.

Citeşte mai departe: GANDURI DE INVIEREA DOMNULUI – ANUL 2016

BUCURIE SFANTA

“Hristos a înviat din morți,

 Cu moartea pre moarte călcând,

 Și celor din morminte

 Viață dăruindu-le!”

Citeşte mai departe: BUCURIE SFANTA

TRADITIE POPULARA, SPIRITUALITATE SI ROMANITATE

Un izvor important al Revelatiei dumnezeisti este Sfanta Traditie sau Sfanta Predanie, adica invatatura Bisericii pastrata prin viu grai si, generatie de generatie, imbunatatita, iar o parte din ea fixata in scris. Alaturi de Sfanta Scriptura, cuprinde descoperirea dumnezeiasca necesara mantuirii noastre.

Citeşte mai departe: TRADITIE POPULARA, SPIRITUALITATE SI ROMANITATE

Eveniment Parohie

Va invitam sa participati la evenimentul organizat de Parohia Calinesti Vale, comuna Calinesti jud. Arges. Va multumim! Contam pe prezenta dvs.

Detalii mai jos...

Citeşte mai departe: Eveniment Parohie

Eveniment de promovare a iei traditionale romanesti

Astazi 6 decembrie 2015, la parohia Calinesti-Vale a avut loc un eveniment de promovare a iei traditionale romanesti, ca parte a mostenirii culturale si in acelasi timp, marturie atemporala despre valorile poporului roman, maestria strabunilor nostril perpetuata din generatie in generatie, credinta lor. 

Citeşte mai departe: Eveniment de promovare a iei traditionale romanesti

Subcategorii